Medisch

Cystic fibrosis-patiënt

Mark is geboren in 2008 en heeft cystic fibrosis. Zijn ouders spreken beiden Engels en zijn actief op internet. Op die manier weten ze veel over cystic fibrosis en wat ze voor Mark kunnen doen om zijn leven te verlichten en te verlengen. Mark moet extra vitaminen slikken om zijn weerstand te verhogen en o.a. luchtweginfecties te voorkomen. Zijn ouders zijn er ook achter gekomen dat het erg goed voor Mark is als hij elke dag een flesje Nutridrink krijgt.

Op de site van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting staat hierover:”Energierijk eten”
Mensen met CF maken meestal geen (of minder) enzymen aan in de alvleesklier, waardoor stoornissen in de vetvertering ontstaan. Daardoor halen mensen met CF minder energie uit hun voeding en dus moeten zij proberen meer calorieë«n binnen te krijgen. Dat kan oplopen tot anderhalf keer zoveel calorieë«n als een gezond mens nodig heeft! In 2013 hebben we kennis gemaakt met Mark en zijn ouders en sindsdien verzamelen we Nutridrink voor hem.

Meer informatie: jonniebosch@home.nl.

Er is een jonge vrouw in Budapest met ernstige allergieën, waardoor ze aangepast voedsel moet gebruiken. Ze krijgt van ons speciaal meel.

Een meisje in Roemenie met het syndroom van Gilles de la Tourette krijgt medicijnen van ons, zodat ze op school vrijwel normaal kan functioneren.

Voor een ernstig gehandicapt meisje in Hongarije verzamelen we gaascompressen.

Het ziekenhuis in Rupea voorzien we van verbandmiddelen, medicijnen en ander klein materiaal.

Enkele langdurig zieke mensen voorzien we van incontinentiemateriaal.

Voor meer informatie over deze hulpverlening:
Jonnie Bosch, tel. 038 331 74 98
E-mail: jonniebosch@home.nl

Mark

KKHR Mark 1
KKHR Mark 2
© Copyright 2019 - KKHR