Gehandicaptenzorg

Ons oudste contact in Hongarije is in Sajósenye, in het noordoosten van Hongarije. Hier zwaaien Zsuzsa en Imre de scepter in een tehuis voor 50 mannen met een verstandelijke  beperking. En ze doen dat met veel enthousiasme. Ook in dit kerkelijke tehuis was de toelage van de staat niet royaal, en hun nogal afgelegen woonplaats is er de oorzaak van dat er niet al te veel Westeuropeanen langs komen.
We hebben geholpen met geld voor de verbouwing van de badkamer (Imre is theoloog, heeft voordat hij ging studeren een opleiding voor meubelmaker gedaan en doet nu alle verbouwingen zelf), met spelmateriaal, kleding, medicijnen en praktische dingen zoals een elektrische kettingzaag en een bandschuurmachine.
Eind jaren ’90 is de situatie aanzienlijk verbeterd, er is meer geld, meer personeel en meer mogelijkheid om te bouwen en dingen te ondernemen. Zo is in 2000/2001 een nieuw gebouw gerealiseerd waar enkele kamers zijn om te wonen, een nieuw kantoor, een ziekenkamer, een activiteitenruimte, een ruimte voor het personeel. We hebben geholpen met de inrichting.
In 2003 hebben ze het gedeelte waar de ernstigst gehandicapte mannen verblijven afgebroken en herbouwd, een enorm verschil en dat kunnen ze merken aan het gedrag van de bewoners.
We helpen hier nog steeds met meubels, kleding, tuingereedschap en alles waar om gevraagd wordt. Wat we hierheen sturen en wat ze niet kunnen gebruiken geven ze door aan andere huizen.

Voor meer informatie over deze hulpverlening:
Jonnie Bosch, tel. 038 331 74 98
E-mail: jonniebosch@home.nl

KKHR gehandicapt

© Copyright 2019 - KKHR